Κομματικές τοποθετήσεις στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο

Κομματικές τοποθετήσεις στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο

Αρ. Πρωτ. 13720/23.03.2011

Προς Υπουργό:

- Πολιτισμού & Τουρισμού

Οι τοποθετήσεις ημετέρων κομματικών στελεχών από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Τον Απρίλιο του 2009 ορίσθηκε, έπειτα από εισήγηση του ιδρύματος Καυτανζόγλου, Πρόεδρος της επιτροπής διοίκησης του Καυτανζόγλειου Εθνικού Σταδίου ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης κ. Χάρης Αηδονόπουλος. Δυο μήνες πριν τη λήξη της θητείας του, τον περασμένο Φεβρουάριο, αντικαταστάθηκε με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού, παρά το γεγονός, ότι προτεινόταν ο ίδιος με εισήγηση του ιδρύματος Καυτανζόγλου, όπως επί 50 χρόνια γίνεται στον ορισμό της διοίκησης ως όρο του δωροθέτη.

Η αντικατάσταση του κ. Αηδονόπουλου έγινε χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια, αφού φημολογείται έντονα ότι ο νέος Πρόεδρος του Εθνικού Σταδίου δεν συμμετείχε στη σχετική προκήρυξη του OpenGov, που καθιέρωσε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ίδιος ο κ. Αηδονόπουλος υπέβαλε βιογραφικό συμμετέχοντας αξιοκρατικά και νομότυπα στην παραπάνω διαδικασία. Η απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια του αρμόδιου Υπουργείου εγείρει το αίσθημα των πολιτών. Δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να ευαγγελίζεται την αξιοκρατία και τη διαφάνεια και την ίδια στιγμή να διορίζει διοικήσεις, χωρίς να έχουν υποβάλλει καν βιογραφικό σημείωμα, παρά δηλώνοντας μόνο την κομματική τους νομιμοφροσύνη. Η έως τώρα διοίκηση του Καυτανζόγλειου Εθνικού Σταδίου λειτούργησε με μοναδικό γνώμονα την προαγωγή του υγιούς κλασικού αθλητισμού, την αποφυγή εκτρόπων και δημιουργίας εντάσεων στη διεξαγωγή των αγώνων, την τεράστια περιστολή των δαπανών και την προάσπιση του αθλητικού ιδεώδους. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να αποκαταστήσει την αδικία, που με τις ενέργειές του προκάλεσε και να διερευνήσει σε βάθος το θέμα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Ποιοι ήταν οι λόγοι απομάκρυνσης του κ. Αηδονόπουλου από τη διοίκηση του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου, αγνοώντας το πολυσχιδές έργο που παρήγαγε;

- Με ποια διαδικασία επιλέχτηκε η σημερινή διοίκηση του Σταδίου και ποια είναι τα τυπικά προσόντα αυτής;

- Έλαβε μέρος στη σχετική προκήρυξη του OpenGov, ο σημερινός Πρόεδρος του Εθνικού Σταδίου;

Απάντηση Υπουργείου